Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania obchodzony 8 listopada był okazją do promowania wśród uczniów zdrowego jedzenia i kształtowania dobrych nawyków żywieniowych oraz informowania o konsekwencjach złej diety. W naszej szkole, w ramach godzin wychowawczych uczniowie uczestniczyli w przygotowaniu pysznych przekąsek. Z entuzjazmem angażowali się w przygotowanie sałatek owocowych i warzywnych, koktajli, soków czy innych smakołyków z owoców i nie tylko. Działo się! Było pysznie, zdrowo, kolorowo i radośnie!
Mamy nadzieję, że zdrowe odżywianie stanie się dobrym nawykiem!
Pamiętajmy:
Zdrowa dieta jest podstawą dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Zdrowe odżywianie to przede wszystkim profilaktyka chorób, a także inwestycja w prawidłowy rozwój układu odpornościowego. Zdrowe odżywianie w dzieciństwie ma wpływ na zdrowie w życiu dorosłym.
Monika Buk