Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania obchodzony 8 listopada był okazją do promowania wśród uczniów zdrowego jedzenia i kształtowania dobrych nawyków żywieniowych oraz informowania o konsekwencjach złej diety. W naszej szkole, w ramach godzin wychowawczych uczniowie uczestniczyli w przygotowaniu pysznych przekąsek. Z entuzjazmem angażowali się w przygotowanie sałatek owocowych i warzywnych,  koktajli, soków czy innych smakołyków z owoców i nie tylko. Działo się! Było pysznie, zdrowo, kolorowo i radośnie!

Mamy nadzieję, że zdrowe odżywianie stanie się dobrym nawykiem!

Pamiętajmy:

Zdrowa dieta jest podstawą dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Zdrowe odżywianie to przede wszystkim profilaktyka chorób, a także inwestycja w prawidłowy rozwój układu odpornościowego.  Zdrowe odżywianie w dzieciństwie ma wpływ na zdrowie w życiu dorosłym.

Monika Buk

Skip to content